Republik? Rekino?

August 7, 2008

De un an şi ceva [sunt întârziată, deh] cumpăr lunar Republik. Pentru articole, pentru redactori, pentru imagini, pentru review-uri, pentru idei. M-am uitat la filmele oferite, am povestit oamenilor despre ea, am aflat de trupe noi, le-am dat mai departe, am luat-o cu mine pe tren să-mi aline suferinţele, mă-nţelegi. S-a format o adevărată legătură între noi. Şi când m-am dus în data de 15 iulie [atunci apărea pe piaţă] la chioşcul de ziare să cumpăr noul număr, aflu cu stupoare că n-a venit. Mă scarpin nedumerită în cap, ce să se-ntâmple dom’le, ce-i cu revista?

După ce mă uit pe nişte site-uri aflu următorul lucru:

Na chestie. Pare-se că după nişte discuţii mai incendiare aşa între redacţie şi board-ul Republik, ăştia primii şi-au făcut bagajul şi au început proiectul nou Rekino (beta :>). Care proiect constă practic într-o revistă online, un blog, if you wish, pe care scriu aceiaşi Alex Leo Şerban, Anca Grădinariu, Carmen Mezincescu, Paul Breazu, Cristi Mărculescu, şi aşa mai departe că n-am răbdare să-i scriu pe toţi 😀 . Şi scriu tot despre filme şmechere şi muzică de pus pe player, atâta tot că e “pă net” toată chestia.

Pe de-o parte mă bucură treaba asta. Pentru că, o dată, e moca, dup-aia pentru că e accesibilă cam pe peste tot, mai ales dacă ai laptop şi internet mobil [aşa ca mine. 😛 ] şi nu în ultimul rând pentru că e updatată constant. Zilnic even. Pe de aaaaaaltă parte, nu m-am plâns niciodată de preţul revistei şi nu m-a deranjat să dau cei 9 RONI pe ea, apoi, nişte foi într-o copertă sunt mai uşor de cărat după tine decât e un laptop cu internetul lui mobil cu tot şi nu în ultimul rând, se duce naibii senzaţia aia mişto când rupi folia aia de plastic, admiri coperta, deschizi revista, o miroşi şi începi să frunzăreşti de nebun să vezi ce filme / trupe faine au mai descoperit oamenii ăştia.

Ce pot să zic. Mazeltov Rekino, la un trai cât mai lung şi la o primă ediţie printată cât mai rapidă!

Advertisements

4 Responses to “Republik? Rekino?”

 1. casandra said

  Igloo media va extinde editorial revista Republik

  Revista de muzică şi film Republik va fi extinsă la nivel de conţinut de editorul său Igloo media, urmând să-şi menţină formula lunară de apariţie.

  Revista va păstra o parte importantă legată de muzică şi film, însă se va extinde către alte zone de interes pentru cei care apreciază muzica şi filmul de calitate: design, fashion, fotografie, advertising. Republik va deveni astfel o alternativă pe piaţa de publishing de la noi, o sursă creativă de informare şi mai ales de inspiraţie pentru cei cărora li se adresează. Revista are în vedere un public cu un consum cultural ridicat, oameni pasionaţi de domeniile respective.

  “Decizia de extindere a venit destul de firesc. După trei ani de Republik, am tras linie să vedem cum poate fi imbunătăţit proiectul din toate punctele de vedere. Şi nu bazându-ne pe forecast-uri şi ‘tendinţe ale publishing-ului’ românesc, ci pornind chiar de la ariile de interes ale celor care o citesc. Cineva pasionat de muzică şi film bun este de regulă receptiv la ce se întâmplă interesant şi original în design, fashion, fotografie sau advertising. Cu o redacţie înoită, cu competenţe clare legate de noua formulă editorială şi cu un format grafic pe masură, Republik va funcţiona ca un filtru critic pentru domeniile abordate, selectând ce e cu adevărat creativ de restul pseudo-initiaţivelor existente”, declară Bruno Andreşoiu, director Igloo media.

  Republik este editată de Igloo media şi beneficiază de o distribuţie la nivel naţional.

  Igloo Media este o companie independentă prezentă de şapte ani pe piaţa editorială din România, fiind cunoscută pentru publicaţiile sale din sfera arhitecturii si designului interior. În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, editura mai numără în prezent colecţii precum Igloo Patrimoniu, Igloo Best, Igloo Pocket, Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti, Arhitecturi văzute prin Igloo şi Igloo Guide.

 2. elfness said

  mda, poate rekino va face saltul de la singura revista de muzica si film aka vechiul republik la o revista o revista decenta de muzica si film. cu ceva mai mult decat un stil de teenage anger.

 3. Alex. Leo Serban said

  Igloo Media incearca sa creeze confuzie: nu, ADEVARATA continuatoare a spiritului ‘Republik’ este rekino! Restul (vezi mai sus) e product placement…

 4. mentosan said

  Doamne ajută, Rekino. 😛 Eu vă citesc. ^_^

  Sper să apăreţi pe print curând.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: