Shivers.

August 7, 2008

Ştiu că probabil toată lumea a citit măcar un post până acum despre concertul Massive Attack de sâmbătă, dar fac asta pentru mine. Cu toată întârzierea datorată lipsei internetului [ce ţi-e şi cu tehnologia], tot mută sunt când mă gândesc la concertul ăsta. De ce? Păi din cauza ei:

Şi a ei:

Şi a lor:

Şi zdaiseama că şi a lui şi a celor ca el:

Mă bucură foarte mult faptul că m-am ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte acest concert. Pentru prima oară am spus că mă duc şi m-am dus. Până acum diverse lucruri m-au tras înapoi, tot felul de scuze d-astea penale care nici nu merită menţionate. Dar după cum zice un post de mai jos: Massive Attack, coaie! Am ales cel mai bun mod posibil să deschid experienţele concertistice.. Nu cred că va fi detronat prea curând ce-au făcut oamenii ăştia.

Nu au cântat Angel. Însă au cântat Risingson. Mezzanine. Karmacoma. Safe From Harm. Inertia Creeps. Teardrop. Unfinished Sympathy. A fost una dintre cele mai faine experienţe pe care le-am trăit, şi jur că dacă la sfârşit pe simpatie ar fi început să plouă.. nu ştiu.. i could have died and went to heaven. Just like that. Puf, even.

Nici nu ştiu de unde să încep. De la tânărul fumat din zonă care se minuna că vede stele căzătoare? De la lumini? De la Yolanda [care deşi a cântat cum a cântat şi s-a mişcat cum s-a mişcat, tot s-a găsit un bou pe lângă mine să ţipe “doamne bă câta vaca!”. Mai avem de evoluat pare-se]? De la apariţia angelică Stephanie cu chitara ei albă care a făcut ca 10.000 de oameni să amuţească total în timp ce cânta “Teardrop on the fire / Fearless on my breath”? De la cele două (!) seturi de tobe? De la “Like a soul without a mind, in a body without a heart, I’m missin’ every part” sau de la “I was looking back at you to see if you were looking back at me to see me looking back at you”? De la mesajele care se perindau în limba română pe ecranul de 2 metri din spatele scenei? De la începutul Unfinished Sympathy când am simţit că îmi cedează genunchii? Cum poţi începe să vorbeşti despre un asemenea concert?

Ai zice că sunt uşor impresionabilă – heck – este singurul la care am fost până acum; însă mulţi oameni mai umblaţi ca mine au spus că este de departe cel mai bun concert pe care l-au văzut. Întrebarea care se pune este.. cum realizezi aşa ceva? Şi cu atât mai mult.. How can you top that? N-am simţit nici foame, nici sete, nici cald, nici frig şi în fond cum ‘mnezeu să simţi altceva decât ce e acolo pe scenă, respectiv ce e în jurul tău? Mii de oameni care stau hipnotizaţi şi-i ascultă pe ăia de-au pus primu’ bolovan la trip-hop. Mii de oameni care dau din cap la unison pe ritmurile Inertia Creeps. Mii de oameni care nu clipesc ca nu cumva să rateze vreo secundă din ce au de oferit masivii. Şi Doamne câte au mai oferit într-o oră şi-umpic de prestaţie. Nimic nu se compară cu sentimentul ăla bestial de ţi se urcă inima în gât când se termină o piesă şi simţi primul acord, prima bătaie de tobă, simţi începutul ăla atât de familiar, şi după un moment de linişte în care conştinentizezi ceea ce urmează să înceapă, sari cât poţi de tare şi strigi cu mâinile în sus de parcă nimic altceva nu ar mai conta în momentul ăla. Dar de fapt nimic altceva nu mai contează.

Here… Bite on this:

and.. on this:

Încă sunt în euforia post-concert şi voi fi aşa mult timp de-acum încolo. Mă uit pe youtube la clipuri, caut poze în google, povestesc tuturor cât de tare a fost, trag câte-o privire din când în când la brăţară şi ascult Massive Attack pe repeat până îmi cad urechile. Dar hei. Cum altcumva aş putea fi?

Advertisements

3 Responses to “Shivers.”

  1. Cătălin said

    Nu uita de Ionut ca ti-a rupt biletul. ^_^

  2. mentosan said

    Niciodată. 😐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: